12 Úno

Mušle v listovém těstě

Recept je z mražených vyloupaných mušlí, používám velikost 3-4 cm, ale půjde to i z běžných „chudinek“ z Tesca. V Sapě kilové balení za 140 Kč.

Mušle je třeba rozmrazit. Používám misku ve které mušle zaleju vodou. Šetrné rozmrazování zde není znát. Po slití je možno zakápnout citronem, okořenit, osolit a nechat odležet. 0-30 minut.

Na másle orestuji najemno nakrájenou cibuli, přidám na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř. Když je česnek průhledný, přidávám mušle. Buď celé, nebo rozkrájené. Komu vadí velké na snědení, krájí. Provařit stačí jen krátce, aby mušle neztvrdly. Můžeme přidat i oblíbenou příchuť. Šafrán, provensál, zelený pepř, nebojte se zkoušet.

Směsí plním čtverečky listového těsta. Buď se přehnou, nebo používám tvořítko na ravioli. Spoj mazat rozšlehaným vejcem, poté i povrh.

Recept inspiroval můj syn Pája. V době vydání receptu jsme byli na internetu jediní s mušlemi v listovém těstě.