22 Kvě

Restaurace V Ruthardce – Kutná Hora

V krásném prostředí Kutné Hory, na malém náměstí za policií. Interiéry vkusné, tanková plzíňka, servírky ochotné. Přesto, že bylo v podstatě plno, každé 2-3 minuty u nás někdo byl. A než prostudujeme celý výběr, museli jsme slečny párkrát odehnat. Meníčko není přeplácané a ani nesmysly jsem nenalezl.

Mě potěšila Plzeň z tanku za 27,- 0,3, Pavlínku potěšila domácí višňová limoška za 40,-.
Výběr předkrmů nás nijak neoslovil proto přímo k hlavním hvězdám.

Hovězí flap steak 200gr se šalotkovou omáčkou – 295,-
Dochucení dobré, kvalita masa také, ale cena měla být o 10% nižší. Propečení až moc, namísto medium rare to bylo jen medium, možná i maličko víc. Sám si maso nenakrájím, tak jsem požádal kuchaře a bylo rozřezáno po létech, není to neodpustitelné, ale je to škoda.
Šalotková omáčka mi příliš nechutnala, pepřová by byla lepší volbou. Cibulka místy připálená. V kombinaci s balzamikem a vším co v omáčce mohlo být, mi to připomnělo kočičí zvratky (alespoň myslím).

Domácí houstička za 10,- , opravdu povedená a jedna z mála věcí, které si neumíme lépe udělat doma.

Cheeseburger s hranolky – 155,-
Za ty prachy fakt pěkná porce. Houska opečená, zelenina ochucená, hranolky fajn. Maso vepřové, nebo chabý mix z hovězinou. V burgru bylo hrozně takových těch nitek. Ale ochucení OK. Potíž byla opět s propečením. Místo objednaného ‚víc medium‘ to bylo uprostřed spíše syrové.

 Návštěvu bych určitě doporučil, tohle místo rozhodně patří k těm lepším a za své peníze dostanete i nějaký zážitek.

IMG_20170513_123152 IMG_20170513_124237 

IMG_20170513_131536 IMG_20170513_131539 

IMG_20170513_132331